ZINdelijk

We zijn al een tijdje bezig om Kit zindelijk te krijgen, maar echt makkelijk gaat het niet. We waren al gewaarschuwd, maar het kost toch wat meer energie dan je van te voren kan bedenken.
We volgen nu een therapie die Kit spelenderwijs leert dat ze naar de wc gaat als ze dit voelt. Stiekem hoop je dan toch op een wonder dat Kit binnen twee weken compleet zindelijk is, zonder ook maar enige inspanning van ons. Helaas blijkt de praktijk een stuk minder rooskleurig en wordt er van ons verwacht dat wij ons hier ook op storten. En dat betekent dus dat wij Kit op gezette tijden op de wc moeten zetten en haar heel enthousiast belonen als het een keer is gelukt.

ZINdelijk Mooi gezegd, en we zijn het ook echt van plan. Maar wat is dit moeilijk zeg. Enthousiast doen niet hoor, dat is toch wel één van mijn kwaliteiten kan ik over mijzelf zeggen. Maar die gezette tijden blijken bij ons thuis gewoon niet te werken. Het gaat al iets beter en door school komt er ook steeds meer ritme in, maar het duurt allemaal zo lang. En soms heb ik er gewoon geen zin in of lukt het niet.

Het is ook zo jammer dat het wc-bezoek met zoveel meer gepaard gaat. Ten eerste vind Kit het zelf geen goed plan. Dus als je het dan al een kwartier vriendelijk vraagt: eindig je toch ineens door haar aan armen mee te trekken naar de wc. Kit dweilt over de grond onder luid gelach, want dat vind ze dan wel weer grappig. Vervolgens gaat ze keurig op de wc zitten en probeert ze te plassen. Dan hoor je een “oeps” en heeft ze weer voordat je het door hebt de halve rol wc-papier over de grond uitgerold. Als ze dan klaar is vind ze het een heel goed idee om de grond schoon te maken met de wc-borstel. Heb je die uit haar handen weten te halen, rent ze in haar blote billen de kamer in, hard “poepie” roepend om haar blote billen te laten zien, net aan diegene die Bink dan mee naar huis heeft genomen. Daarna wil ze haar kleren niet aan en loopt ze blootbils rond om vervolgens per ongeluk op de stoel of grond te plassen. Want plassen op de wc betekent voor Kit 2 seconden plassen om daarna meteen te stoppen.

En als laatste variant vind ze het leuk om de wc deur op slot te doen. Het enige voordeel daarvan is dat wij dan even vijf minuten rust hebben…

 

 

2 gedachten over “ZINdelijk

  1. Lize Marie van Beijnum schreef:

    Bedankt voor je leuke, soms ontroerende en herkenbare blog. Onze jongste dochter is 8 en heeft ook Down. Het komt goed met het zindelijk worden, maar het duurt echt veel langer dan je hoopt /denkt. Bij onze dochter gaat het nu redelijk goed. Het interesseert haar niets en nog moeten wij er haar aan herinneren om (tegen haar zin) te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.