Yin en Yang

Oh wat is Kit toch verandert sinds haar buisjes. Ze is gaan kruipen en probeert alles te pakken te krijgen wat ze ziet liggen. Jammer genoeg voor Bink betekent dit dat hij zijn lego-torens steeds snel in veiligheid moet brengen. Want Kit zou -3 en -5 hebben, maar ze ziet dondersgoed dat er iets is om te slopen. Is de toren weg, dan is de lamp een goede 2e. Maakt zo lekker veel herrie en het grappige is dat je ook opeens achter je “Ah! Ah! Ah! Nee Kit” hoort. Vind Kit wel lachen namelijk .

Verder begint ze behoorlijk ondeugend te worden en houdt ze je af en toe voor de gek met eten uitspugen en de slab voor haar gezicht te houden. Je hoort haar dan lief lachen achter d’r slab vandaan. Is vooral haar eigen humor, maar dat maakt het zo leuk!

Daarnaast kan ze ook driftig worden. Als ik Kit naar bed breng en ze hoort Bink op de gang kletsen dan weet ze niet hoe ze moet wroeten om uit mijn armen op de grond te worden gezet. Om dan naar zijn kamer te kruipen.. Het zijn ook zulke dikke vrienden Bink en Kit. Dat wordt over een paar jaar echt wat. Zie al helemaal voor me hoe die twee samen ons voor de gek houden en elkaar in bescherming nemen.

Gister werd ik door het kinderdagverblijf gebeld omdat Bink was gevallen op het speelplein. Hij had een flinke snee boven zijn oog en moest naar de dokter. Ik kwam zijn lokaal binnen en daar zat hij zielig snikkend op de leesbank met juf en alle kindjes. Ik kom naar hem toe, til hem op en hij begint natuurlijk nog meer te huilen toen hij mij zag. En zo lief, hij zei: “Ik wil naar Kit!!!” De grote broer wilt troost van zijn kleine zusje. En zo ging het ook gisteravond toen hij ergens huilend van wakker werd… Ook naar Kit!

Maar helaas voor Kit moet die over een maand haar grote broer missen op het kinderdagverblijf. Bink gaat dan namelijk naar de basisschool! Spannend hoor, 18 april begint hij… Iets eerder dan normaal want hij wordt pas 29 juni 4 jaar, maar in overleg met school mag hij eerder beginnen. Hij heeft de lengte van een 8-jarige dus het zou totaal niet misstaan. En aangezien hij bijna iedereen weet te vertellen wat ‘de aardbeving in Japan heeft gedaan’ of ‘hoeveel soldaten er zijn gevangen genomen maar nu weer thuis zijn’: denk ik dat hij er wel klaar voor is! Maar wat ik ook belangrijk vind is dat iedereen wel rekening mee houdt dat hij misschien oud lijkt maar het nog niet is. Hij mag ook nog lekker 3 zijn en hij niet overvraagd worden.

Wat een ongelooflijk verschillende kinderen hebben we toch… Een Bink die zo vroeg al praatte en sindsdien nooit meer is gestopt. En Kit die nu eindelijk “zo doet een vogel” doet en nog steeds naar haar buik wijst als je vraagt: “waar zijn je haartjes?” of “waar zijn je voetjes?” (en er zo trots bij kijkt dat je haar niet eens durft te verbeteren). Daarom vind ik het nog steeds zo leuk als mensen reageren met een “ah, wat leuk van allebei één” als ik vertel dat ik een zoon en een dochter heb. Jups, van elk één, een jongen en een meisje, een stijl haar en een krullende haren, een reuzenjongen en een minimeisje, een heel vlotte gozer en een eigen-tempo griet. En komen beiden het meest tot hun recht als ze bij elkaar in de buurt zijn.

 

 

Geplaatst in: 2011

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.