Weekend

Zaterdagochtend 5.51- ik hoor Kit uit haar bed klimmen. Ik probeer wakker te worden om uit bed te gaan. Op dit soort momenten is het belangrijk zo snel mogelijk naar boven te gaan voordat Kit de kamer van Bink binnen gaat. Te laat, als ik halverwege de trap ben zie ik nog net Bink zijn kamerdeur dicht gaan. Het licht gaat aan en ik hoor een boze “Kihiit!”.

Het is de tweede keer al deze ochtend dat ik Kit ergens vandaan moet plukken. En half uur daarvoor zat ze aan het bureau achter de computer. Een hand op het toetsenbord en de ander keurig op de muis. Het is erg vroeg maar dat maakt Kit niet uit. Als ik zeg dat ze terug naar bed toe moet, loopt ze stampvoetend naar haar bed. Als ze achterom kijkt, steekt ze haar tong nog eens uit. Omdat het nu dus te vroeg is en gisteravond te laat was, is het enige dat ik uit kan brengen: “pas op hoor jongedame!”. In de hoop dat ze niets anders doet, anders moet ik nog gaan optreden ofzo. En wat ik al zei, het is te vroeg..

Een kwartier later horen we weer Kit haar deur. Aan de geluiden te horen is ze druk met de wasmachine bezig. Ik duw Bart wakker en slaperig stopt hij Kit weer in bed. Dan, om half 7, komt Dex uit zijn bed en gaat op zoek naar Kit. Kit is ondertussen voor de zoveelste keer uit bed en staat weer bij Bink in zijn kamer. Die heeft een wekker en houdt zich keurig aan de regel dat hij pas om 7 uur uit bed mag (hij is meestal ook om 6 uur wakker).

We geven het op.. Bart stapt uit bed en roept dat ze naar beneden mogen. Iedereen zingt en doet een soort van tikkertje terwijl ze de trap af gaan. Beneden hoor ik de televisie, IPad en computer aan gaan. Alles net even te hard voor zaterdagochtend.

Maar één dingen weten we nu wel – het is weer weekend! En die loopt toch elke keer wat anders dan hoe je het in de mama bladen ziet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.