Vijandige overname

vijandige overnameKen je dat gevoel? Dat je kinderen langzaam maar zeker je huis overnemen?

Elke ouder kijkt, denk ik met heimwee, terug aan die schone huiskamer met mooie meubels en spulletjes, inclusief een vaas op tafel. Een vaas met bloemen die gewoon blijft staan. Maar als ouder zit je soms op de bank en dan vind je opeens die uitgekauwde Kit Kat die op je kont plakt. Waar je pas achter komt, als je ’s avonds naar bed gaat en hoopt dat je de broek die je deze dag aan hebt gehad – misschien nog wel een dagje aan zou kunnen. Want ja, die wasmand is vol, heel vol! Met kleren die je nog maar even aan hebt  gehad. Met outfits die vol etensresten zitten omdat je kinderen opeens een andere manier van eten hebben bedacht. Eten, wat vooral tussen knoopjes en in ritsen lijkt te gaan zitten.

Deze vijandige overname is de afgelopen tijd een extra dimensie in gegaan. Kit en Dex blijken namelijk een team in homewrecking! Geen kast is veilig en minstens 4x lag de hele inhoud door de huis- , slaapkamer, keuken of overloop. Want dezelfde kast, zo gek waren ze nou ook weer niet. Daarvan hadden we namelijk gezegd dat het niet mocht.

Leuk hoor, deze nieuwe twee eenheid.

Naast overdag de boel op stelten zetten, zijn ze ’s nachts ook lekker in de weer. Zo stond een tijd geleden Kit naast mijn bed omdat ze de televisie niet aan kreeg,… om 5 uur ’s nachts. Of Dex moet overgeven en besluit naar Kit te gaan, om vervolgens over haar heen te spugen. Dat ik Kit toen wakker moest maken omdat ik de kots uit d’r haar moest wassen en hun bedden moest verschonen, was alleen maar weer een reden om het even gezellig met elkaar te hebben.

Of ik kom naar beneden, na nog even een uurtje in bed te liggen, omdat ik half 7 best vroeg vind in het weekend. Tref ik Dex prinsheerlijk aan zijn chocolade Sinterklaas en Kit aan de Barbeque rijstewafels voor de televisie. Snoepkast open met allemaal open verpakkingen op de grond.
En dan zit Bink, lekker rustig op de bank met de Ipad, kijkt niet op of om:

“Mam, ik heb dorst!”

Zucht, …………Ze zijn lief hoor, maar waarom moet het met zoveel bende samen gaan….

2 gedachten over “Vijandige overname

  1. Joyce schreef:

    Hai Maaike, Dit verhaal komt me heel bekend voor. Ik hoorde het vanochtend tijdens de peutergym..van jou 😉
    Ik hoorde je vanochtend, wandelend naar de school, iets tegen Dex over Kit zeggen, jullie knuffelde een meisje met down. Pas thuis viel het hele kwartje. Ik had al veel vaker de titel van het boek voorbij horen komen en ja, internet bood uitkomst. In de beschrijving van het boek staat iets over Kit en haar broers Bink en Dex, kon niet meer missen dus!! Tot volgende week

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.