Up!

Kit is baby-af! Het begint een echte dreumes te worden. Inclusief de streken en bijdehante koppies die ze héél goed kan trekken. Favoriet op het moment is dwars door haar broer ‘kletsen’. Bink is behoorlijk lang van stof en heeft altijd wel een goed verhaal paraat (lees non-stop ouwehoeren). Zodra het verhaal haar iets te lang duurt begint ze keihard een verhaal op te hangen (in Kittetaal welteverstaan) en keihard te lachen. Vervolgens probeert Bink daarover heen te komen door terug te schreeuwen. Je kan je voorstellen hoe gezellig het hier is tijdens het avondeten. Tel hierbij 2 kinderen op die óf weigeren te eten of alles uitspugen…. Één dolle boel, hahaha!

Verder wil Kit graag staan en probeert zich vaak op te trekken. Helaas lukt dit nog niet zonder hulp! Maar als ze eenmaal staat ligt ze zelf helemaal dubbel en kijkt ze zo trots als wat.
Bink gaat sinds een paar weken naar school, de basisschool zoals hij heel trots aan iedereen verteld. Ook verteld hij er dan graag bij dat hij nog maar 3 is, maar wel al naar de basisschool mag! Ben ook supertrots op hem, want hij is zonder wennen begonnen, en doet het nog steeds helemaal goed. Hij is stiekem ook verliefd op zijn juf Marieke. We werden laatst in 1 adem genoemd. Hij vond ons en juf Marieke zóóó lief! En hij kan niet kiezen met wie hij vriendjes wilt zijn omdat hij iedereen zo lief vind. Hij heet Bink, ziet er uit als een Bink, maar het is zo een zacht jochie..

Bart en ik zijn begonnen met een cursus: Hanencursus, voor ouders met kinderen met een taalachterstand. Gezellig hoor, komen we er ook eens samen uit. Bart mocht kiezen: of dit of Salsa-dansen. Ik ff blij dat hij dit koos .
We hadden vorige week de eerste cursus-avond, van half 8 tot 10 uur naar 2 vrouwen luisteren, pffff.. Best pittig, we zijn namelijk wel meer van de actieve deelname. 2 weken terug zijn wij thuis gefilmd en dat gaan we aankomende maandag bespreken, samen met de klas (8 andere stellen waarvan de helft uit slecht Nederlands spreekt, een Srilankees stel, een Hongaarse vrouw en een vrouw uit een ondefinieerbaar land. Daarnaast waren er nog een aantal stellen die ongeveer niks hebben gezegd, dus misschien hadden die zelf wel een taalachterstand….). Ik ben altijd erg geneigd om baldadig te worden in dit soort “klasjes”. Dan wordt er wat gevraagd en zit iedereen wat glazig voor zich uit te staren. Er komt dan altijd zo een onwijs goede grap in mij op, dat ik die wel moet delen. Maar heb mij gelukkig wat in kunnen houden want ik had wel het idee dat deze groep een beetje een lastig publiek was. Al zat mijn grootste fan naast me, dus één lacher zou ik al op de hand hebben. Maar mijn trauma dat ik zelfs op de HBO de klas werd uitgestuurd zorgde er voor dat ik mij deze keer goed had gedragen. Zo goed dat Bart en ik na afloop wel wat Kentucky Fried Chicken hadden verdiend!!

En over 2 weken mag ik weer een nieuw ziekenhuis en afdeling bezoeken! Wij gaan namelijk naar het VU, afdeling het Audiologisch Centrum. Kit krijgt een uitgebreid gehooronderzoek, geheel in lijn met alle onderzoeken die een kindje met Down krijgt. Volgens mij is Kit haar gehoor prima sinds haar buisjes dus ik voorzie geen problemen. Het aantal ziekenhuizen waar Kit nu een mooi patientenplaatje voor heeft zit op 4 (ZMC, AMC, LUMC, VUMC) en het aantal afdelingen op ongeveer 6. En de aantal artsen die haar uitgebreid hebben onderzocht ….. stuk of 8 á 9… Nou, netjes toch !

Samen met Bink is het een erg lekker stel. Als ze aan het stoeien zijn en ik (als echte mama) roep: ”Bink doe voorzichtig met dat kussen hard in Kit haar gezicht duwen”. Wordt dit meestal gevolgd door een hard lachen van Kit… Hoe harder, hoe beter.. Met als gevolg dat meestal Bink diegene is die huilt omdat Kit hem keihard in zijn gezicht knijpt. Dat beloofd wat voor de toekomst als Kit 18 is en met haar 1m65 en 80 kilo nog met Bink wilt stoeien. Ach, waarschijnlijk is Bink dan 2m35 en ik hoop voor hem dan ook wel iets van 100 kilo, dus die kan haar wel hebben!!

Vorige week had ik toch wel weer ff moeilijk. Was met Bink samen in een grote speeltuin in Bergen of Alkmaar (lekker duidelijk..) en daar waren veel kinderen aan het spelen (logisch, al wilde ik ook erg graag op de trampoline). En dan zie je allemaal van die kleine magere turnmeisjes die heel handig op de speeltoestellen bezig zijn met hun vriendinnetjes. En dan ben ik zo bang dat Kit het moeilijk gaat hebben om mee te komen en dan misschien in haar eentje op de draaimolen zit, ………als ze 16 is!

En verder ben je dan natuurlijk elke dag bezig met haar ontwikkeling stimuleren wat af en toe voelt alsof je het voor niets doet (al weet ik dat ze het opeens oppakt en dat het heel belangrijk is dat ik het blijf doen). Maar het is zo moeilijk af en toe.. Ik wil ook dat Bink goed opgevangen wordt na zijn eerste dagen school. En ondertussen probeer ik Dot en Nel draaiende te houden en nieuwe klanten te vinden (Heeft iemand een vormgever nodig voor een nieuwe website of een mooi logo met huisstijl? www.dot-en-nel.nl!!). En dan wordt ook nog eens de auto afgekeurd!! Ja, hé, das niet de bedoeling hè…. Dan is alles bij elkaar soms een ietsiepietsie klein beetje lastig. Maarja, als je dan die blije koppen van je kinderen ziet. En dat Kit, waar ik soms zorgen over heb, zó ontzettend blij in het leven staat en nu al veel humor heeft. Daar doe je het voor! En dan realiseer ik me ook weer dat we het vast ergens wel goed doen….

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.