Plié

Slapen in balletKit zit goed in haar vel en dit merken we aan alles. Het is rustiger achter in de auto doordat niemand een knal voor zijn hoofd krijgt. En het aantal keer dat Dex huilend op mij afrent omdat Kit hem wat scheef aan keek is ook steeds minder vaak.

Kit is een kleine clown af en toe en ze begint echt door te hebben dat ze een spelletje met ons kan spelen. Hield ze ons altijd al behoorlijk voor de gek (volgens ons heeft ze helemaal geen down), haar ondeugende acties zijn nu veel gerichter.

Zo vorige week: Kit was al zeven keer uit bed geklommen en ik was wel klaar met haar in bed terug te moeten leggen. Gelukkig was het al bijna een half uur stil dus ik deed een poging in de film te komen die ik al de hele avond probeerde te kijken. Plotseling hoor ik Kit keihard huilen. Omdat Kit gevoel voor drama heeft, deed ik het rustig aan. Tot ik de eerste trap was opgelopen en haar nog harder hoorde huilen. Ik wilde graag dat de jongens bleven slapen dus ik liep snel de tweede trap op. Toen ik de slaapkamer binnenkwam zag ik in eerste instantie niet waar Kit was. Tot ik de deur weer dicht wilde doen en daar achter Kit poedelnaakt op een stoel zag zitten. De stoel, waar normaal kleren overheen hangen, was iets naar voren gekanteld en haar vinger zat tussen de muur en de stoelleuning in. In  haar andere hand hing haar balletpakje die ze blijkbaar aan had willen trekken.

Ik trek snel de stoel naar achter en til haar op om te troosten. Intens verdrietig laat ze zich door mij troosten maar houdt haar balletpakje stevig vast. Probeer dan maar eens je lach in te houden..

‘Kit, waar is je luier dan?’ vraag ik haar als ik haar aan wil kleden. Kit wijst huilend naar de hoek waar Dex zijn bed staat. ‘Daaahaar..’ Ik kijk om Dex zijn bed heen en er onder. Ik kan hem niet vinden en kijk dan in Dex zijn bed. Hij ligt heerlijk te slapen met zijn lieve blonde haren, rode wangen en.. een luier van Kit half over zijn hoofd.

Als ik haar eindelijk heb weten te troosten en haar balletpakje heb aangetrokken gaat Kit dankbaar liggen en valt bijna direct in slaap.  

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.