Lucratief schrijven

Al bijna 6 jaar schrijf ik nu op mijn blog over alles wat wij met Kit en de rest van het gezin mee maken. Het begon om iedereen op de hoogte te houden hoe het met Kit ging. Nu, zoveel blogs later is er zelfs een boek verschenen. Daarnaast schrijf ik ook nog voor de website van JM Ouders en verschijnt er af en toe een blog op de website van opvoeddeskundige Tischa Neve. Allemaal mensen die mij een kans geven om mijn verhaal te vertellen. De Facebook-pagina van ‘Mijn Kit heeft Down’ heeft onderhand al bijna 2.000 likes en zodra ik een blog publiceer zie ik de bezoekersaantallen keihard omhoog gaan.

Ik hou van het schrijven en het helpt mij dingen in perspectief te zetten. Ik ben er achter gekomen dat ik onrustig word als ik een tijdje niet schrijf. Het is net als dat je vaak sport en een paar dagen niet gaat. Plotseling word je onrustig en moet je echt even keihard knallen. Dat heb ik naast het sporten, ook met schrijven. 

De afgelopen weken, tijdens de zomervakantie, heb ik wel even een pauze gehouden. Het was ook wel even lekker dat ik niet persé een verhaal op hoefde te schrijven. Even niet hoefde te observeren en inspiratie op te doen. Maar na een paar weken begon het toch weer te kriebelen en was ik dus blij dat ik een mailtje kreeg van de JM. Helaas was hun blad er mee gestopt en daarmee ook mijn contact met een fijne redacteur. De website zou wel blijven bestaan al zouden er minder bloggers op terug te vinden zijn. Gelukkig wilden ze wel graag dat ik zou blijven schrijven voor de site.

Dus vanavond heb ik weer een avondje blogs schrijven achter de rug. Om inspiratie op te doen, scroll ik wat door mijn foto’s en denk ik terug aan de afgelopen weken. Relatief rustige weken, maar gelukkig nog genoeg om over te schrijven. Ik hoop dat ik dit nog jaren mag doen en dat Bink, Kit en Dex genoeg rare dingen blijven die er voor zorgen dat ik weer achter de computer kruip. Als uitlaatklep, therapie of uit frustratie. En misschien, komt dan ooit eens dat ene telefoontje, waarin ik word gevraagd voor een blad of iets dergelijks. Want stiekem hoop ik er toch op dit betaald te kunnen doen. En  heb ik een bepaalde voorstelling over hoe ik als blogger, columniste achter mijn bureau grappige, mooie en misschien wel inspirerende verhalen mag gaan schrijven. Dus misschien, ooit, later als ik groot ben…

So spread the word & share my story!

 

Geplaatst in: 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.