KIT, kit en Kit

“Wat een leuke naam, die hoor je niet vaak!”

Klopt, het is een naam die weinig voorkomt, volgens de website Babybites is de naam Kit in 2009 aan één meisje gegeven, namelijk onze Kit. In de jaren er om heen is Kit ook een paar keer aan meisjes én jongens gegeven.Kit

Het is een Griekse naam die ‘aangewezene en volger van Christus’ betekent. In dit geval heb ik niet zoveel met de betekenis en wij vonden het vooral een stoere naam. Maar als ik er over nadenk vind ik de andere betekenissen van Kit ook heel toepasselijk. Zo wordt kit gebruikt voor verlijming en afdichting. Kit zorgt voor verlijming in ons gezin, ze is de lijm die ons heeft verbonden en bij elkaar houdt. Na de geboorte van Kit zijn we met de hele familie nog hechter geworden en hebben wij zoveel steun en liefde van onze vrienden gekregen. Daar kan alleen maar goede kit voor zorgen.

KIT is ook een afkorting voor Keep In Touch. Ook hier zorgt onze Kit voor. We maken genoeg met haar mee om een boek over te schrijven en hierdoor ben ik met zoveel mensen in aanraking gekomen. En met al deze mensen hebben wij nog veel contact.

Toen Kit was geboren vond ik het heel lastig de naam voor haar te gebruiken. Tijdens mijn zwangerschap had ik een voorstelling gemaakt van de Kit die wij zouden krijgen. Toen het witte meisje met donkere piekhaartjes uit mijn buik was gehaald, twijfelde ik of het wel echt een Kit was.

In de afgelopen 5 jaar ben ik er achter gekomen dat Kit precies het meisje is dat ik voor mij zag tijdens mijn zwangerschap. Een stoer, sportief en blond grietje die samen met haar broers de buurt (oké, het fietspad bij ons achter) onveilig maakt.

Kit brengt voor mij het moeder zijn op een heel ander niveau. Ze leert mij dingen op een bepaalde manier aan te pakken omdat wat bij de jongens werkt, bij haar niet binnenkomt. Dus hierdoor kom ik voor de naam op weer een andere betekenis.
“Wat je nodig hebt aan materiaal en gereedschap voor bepaalde taak.”
Met als taak ‘een ouder zijn’ geeft Kit ons genoeg materiaal om hier creatief in te zijn. Ik vind echt dat zij heeft geholpen ons een betere ouder, maar ook een beter mens te zijn. Maar als ik er over nadenk, hebben alle kinderen dit gedaan. Ieder kind heeft daar met zijn persoonlijkheid voor gezorgd.

 

2 gedachten over “KIT, kit en Kit

  1. Ils schreef:

    Ze worden ook wel contactelfjes genoemd, zoals je al wist en in de antroposofie wordt gezegd dat kinderen met Down geboren worden daar waar meer verbondenheid nodig is, kortom Kit is inderdaad een perfecte naam! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.