Ik goed luisteren hè?

Kit vindt van zichzelf dat ze de laatste tijd heel goed luistert. Als dit gebeurt, hoor je direct bovenstaande opmerking en geeft Kit daarna één van haar liefste glimlachen. En inderdaad we moeten toegeven dat ze de laatste tijd momenten heeft, waarbij ze goed luistert. Ze doet dan wat we van haar vragen en het gaat vaker zonder allerlei andere dingen die ze normaal aan de hand haalt.

Maar “gelukkig” blijft er genoeg gebeuren. Zo kwam ze laatst thuis met de bril van haar klasgenootje (en aller, aller, allerbeste vriend) in haar brooddoos. Waarom die naar ons huis was mee genomen, geen idee. Ik vermoed dat het haar bedoeling was Senne mee naar huis te krijgen. Ze wilde al een aantal weken met hem spelen, alleen het was nog niet gelukt af te spreken.
En een tijdje geleden liep de bus-chauffeur nog even mee naar de deur want Kit moest even wat opbiechten. Toen ze in de file stonden had Kit het voor elkaar gekregen de schuifdeur van de bus open te doen. Hoe haar dit is gelukt, is nog steeds bijzonder want deze heeft vanzelfsprekend een beveiliging. Dus toen de bus weg reedt, schoof deze open. Alle kinderen natuurlijk ontzettend geschrokken en Kit heeft nu een andere plek in de bus gekregen.

We zijn het ook onderhand gewend dat er om Kit heen van alles gebeurt. Ze doet het niet eens altijd expres, maar vermoeiend is het wel. We kunnen haar daarom ook echt niet te lang alleen laten. Alleen douchen gaat voor eventjes zolang we maar binnen 5 minuten bij zijn. Wacht je een paar minuten te lang, dan weet je dat of de shampoofles helemaal leeg is gegoten, of dat Kit onder de douche vandaan is, maar zonder haar haar uit te spoelen. En zo zijn er nog veel meer versies die er voor zorgen dat ik soms liever niet eens kijk naar wat er in de badkamer gebeurt.

Het zijn allemaal kleine dingetjes, maar altijd alert zijn is vermoeiend. Van alles moet uit het zicht, want je weet als Kit het te pakken krijgt en er een goed idee mee heeft, dit ook direct uitgevoerd wordt. Ze heeft een eigen make up doos, maar zodra die op tafel komt, kan je ’s avonds met de make up remover aan de gang. Om niet te spreken over tafel, muur en bank..
Laten we het er maar op houden dat het een lekker actieve griet is!

Geplaatst in: 2019

Een gedachte over “Ik goed luisteren hè?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.