Hieperdepiep

Lieve Kit,

Kit, een paar uur oud

Kit, een paar uur oud

Vandaag, precies 4 jaar geleden, ben jij geboren. Via een keizersnede werd jij op de wereld gezet en meteen wist jij ons te raken. Een klein wit meisje met donkere pluisharen. Scheve oogjes en een lange tong. Jouw vechtlust heeft er voor gezorgd dat jij nu bent wie je bent. Een klein ondeugend grietje met veel humor. Als je van een stoepje valt, blijf je even zitten en wordt je heel erg boos. Daarna sta je op en stap je nog een keer van de stoep: nu zonder vallen.

Elke dag bekijk ik je weer vol bewondering. Als Bink verdrietig is, ga je naast hem zitten en laat hem niet los voordat hij weer lacht.. Als je langs Dex loopt aai je even over zijn haar. Als je bij papa op schoot zit kriebel je graag aan zijn baard. En als ik mij verslik wordt ik aan mijn arm naar beneden getrokken en er wordt druk op mijn rug geslagen.

Je bent een gevoelig meisje en daarom lieten we vandaag jouw verjaardag een beetje aan je voorbij gaan. We vieren het zaterdag en om dan vandaag te noemen dat je jarig bent, leek dit ons verwarrend. Vanavond zat je aan het avondeten met je handen over je oren omdat Bink wel erg heftig aan het praten was. Vanmorgen was je hard aan het huilen omdat je eerst naar “Opa Ceessie” wilde en niet naar de kaasboer.

Je bent een heel ondeugend meisje en je bent iedereen te snel af. Voordat we het door hebben loop je weg en vinden we je met Koninginnedag uiteindelijk dansend bij het podium. Of ik kom beneden en je hebt de kast leeg getrokken en staat midden in de keuken onder het bakmeel.

Je bent een heel slim meisje want je gaat naar de gewone basisschool. Ook hebben we vanmorgen bij de logopedie hard geoefend “Mag ik …” Dus vanmiddag heb je de hele middag koek gegeten want het moet toch beloond worden dat je steeds “Mag ik koek!” zegt.

We zijn zo trots op jou. Jij hebt er voor gezorgd dat we vol vertrouwen de toekomst tegemoet zien. Je bent onze lieve griet en ik hoop nog heel wat jaren met je te mogen “koelen” op de bank. Als ik jullie met zijn drietjes samen bezig zie weet ik zeker dat we het goed hebben gedaan. Twee gouden gozers en een diamanten griet!

Heel veel liefs

 

 

5 gedachten over “Hieperdepiep

  1. Nell knuist schreef:

    Wat een schitterend verhaal. Heel ontroerend om te lezen, kan niet wachten op je boek, en je mag best heel trots zijn op je gezinnetje want, ja jullie hebben het geweldig gedaan 2xgoud en 1x diamant wie wil dat nou niet

  2. joke dekker! schreef:

    Geweldig verhaal Maaike,en nog waar gebeurd ook,geraakt tot in mijn ziel,jullie drietal boft met zulke ouders.blijf van elkaar genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.