Helemaal loos!

Vanaf het moment dat Bink voor het eerst een televisie- of computerscherm zag, was hij compleet verslaafd. Zodra er iets bewoog op de televisie, dwaalden zijn ogen af en ging zijn hoofd op off-modus. Iets tegen hem zeggen was zo lastig dat je  echt tussen hem en de televisie moest gaan staan. Dan had je misschien zijn aandacht.

Nu hij zeven is, is dit alleen maar erger geworden. Daarom gaat de televisie alleen ’s ochtends even voor het ontbijt en ’s middags na 17 uur aan. Maar dit weerhoudt hem er niet van om elk half uur te vragen of het eventueel vandaag wel tussendoor zou mogen. Als hij in zijn volwassen leven zo volhardend is, brengt hem dat nog heel ver.

We hebben van alles geprobeerd en hem zelfs meer vrijheid gegeven om zelf te kiezen hoe lang en wanneer. Met als resultaat dat hij van 7 tot 17 uur op de Ipad  heeft gezeten. Niet heel pedagogisch verantwoord, maar stiekem hoopte ik dat hij een overdosis zou krijgen. Helaas heeft het niet gewerkt en kijkt hij nog vaak terug met: ”weet je nog mam..”

Tot vorige week! Bink kwam thuis met een volgens hem héél goed plan. Omdat zijn plannen meestal over onuitspreekbare uitvindingen gaan, luisterde ik maar half. Tot ik iets hoorde over geen televisie. Een vriendinnetje van Bink ging een week lang geen televisie en Ipad kijken. En als haar dat lukte zou ze € 10,- krijgen. En laat geld nou net de tweede passie van Bink zijn.

Nu, 7 dagen later, zijn we op een punt waarvan ik twijfelde of hij het wel zou gaan halen. Het is hem gelukt!! helemaal loos

Omdat zijn broer en zus wel gewoon televisie keken, moest Bink van alles bedenken om niet per ongeluk mee te kijken. Elke ochtend heeft Bink de meest bijzondere tekeningen gemaakt en heeft hij veel gelezen. Gisterochtend kwam hij aan mijn bed met een zelfgeschreven liedje die hij direct begon te zingen. Hij probeert heel creatief zijn tijd te besteden en dingen te bedenken om zichzelf af te leiden.

Wat alleen een beetje jammer is, Bink houdt ook erg van praten (gedeelde eerste plaats qua passies) en neemt je heel graag mee in zijn plannen. En laat televisie nou de enige manier zijn om hem zijn mond te laten houden. Dus een elektronicaloze week voor Bink, betekende een ‘geen-moment-voor-jezelf-week’ voor ons. Dus ik ben ook heel trots op ons!

 

 

 

2 gedachten over “Helemaal loos!

  1. Hilde schreef:

    wat goed van hem, en wat geweldig hoe je dat kaatste stukje schrijft (en heeeeel herkenbaar). wij zijn overigens ook aan het minderen en jet wordt er eigenlijk gezelliger van

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.