PGB Actie

Er is de laatste tijd veel te doen over de PGB. En ook ons raakt het, al dan niet nu. Ik heb alleen nu nog niks met de PGB te maken, maar in de toekomst waarschijnlijk wel.. Er zijn veel acties om de bezuinigingen tegen te gaan, en daarom heb ik ook de petitities op het internet getekend.

Maar hier is laatst een poster actie gepost voor de Stichting Down Syndroom. Dit heb ik weer weg gehaald omdat Mijn Kit heeft Down informeert over Kit en haar gezin. En niet over het politieke gelul dat elke 4 jaar weer veranderd… Want wie zegt dat dit met het volgende kabinet weer niet helemaal omgedraaid wordt. Begrijp me niet verkeerd, ik vind het prima dat hier mensen actie om voeren, maar ik doe deze keer even niet mee .

Ik vond het eigenlijk ook niet zo leuk dat dit zonder overleg wordt neergezet. Ten eerste ben ik vormgever, dus als er dingen met afbeeldingen worden neergezet wordt ik hier héél kriebelig van. Niet dat ik mijn Hyve als iets moois zie, maar heb graag de controle. En ik vind niet dat Kit als uithang bord gebruikt hoeft te worden voor de belangen van alle downies. Kit is Kit en die heeft toevallig Down en hierdoor voel ik mij niet vanzelfsprekend betrokken bij iedereen die geraakt wordt door de PGB-bezuinigingen in heel Nederland. Ik vind het ook heel vervelend, maar er zijn nog veel meer dingen waar ik mij op het moment druk om kan maken. Dus dit bepaal ik liever zelf, gedoseerd, wanneer dit nodig is (voor mijzelf). Lekker egoïstisch, ik weet het…

Maar goed, ik zal voor de goede orde hier wel de punten neerzetten hoe het voor de Downies (en hun mantelzorgers) wordt als de bezuinigingen doorgezet worden.

Als de plannen doorgaan:
– Kan een jong kind met Downsyndroom NIET meer meedoen met de kinderopvang om de hoek
– Zijn er voor gezinnen met een kind met Downsyndroom GEEN mogelijkheden meer om even op adem te komen
– Zijn er voor kinderen met Downsyndroom NAUWELIJKS meer kansen om naar de gewone school in de buurt te gaan
– Krijgen kinderen met Downsyndroom die in het speciale onderwijs zitten MINDER aandacht
– Is de kans op betaald werk voor jongeren met Downsyndroom VERKEKEN
– Krijgen deze jongeren ook GEEN uitkering meer
– Zijn zij aangewezen op hun ouders of…..
– Is er GEEN recht op zorg meer en zijn mensen met Downsyndroom afhankelijk van de gemeente waar ze wonen
– Kunnen MINDER mensen met Downsyndroom zelf kiezen hoe ze willen wonen
– Kan de Stichting Downsyndroom VEEL MINDER doen voor mensen met Downsyndroom doordat de subsidie gekort wordt van 120.000 euro nu naar 35.000 euro in 2015 en staan WIJ buitenspel!

Via de website van Stichting Down Syndroom zijn de posters te downloaden en misschien is de website voor de mensen zonder Downie ook interessant.


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.