Een mooi momentje…

Vorige week in de Crommenije (buitenzwembad in Krommenie) zag ik aan de overkant een Down-meisje het water betreden. Het ging allemaal wat houterig, maar ze had er zelf veel lol in. Ik wees mijn zus er op en het bleek dat dit het meisje was met wie mijn zus al eerder contact had gehad. Alhoewel, meer met haar pleegmoeder… Zij heette Esmeralda en had wat moeite met contact maken.
Op een gegeven moment gingen ze naar huis en moesten zij ook langs ons lopen. Ik zat even te twijfelen of ik vol trots moest roepen:”Kijk, ik heb er ook één!”(die neiging heb ik nog wel eens, maar ik denk niet dat iedereen dat even leuk vind, alsof je het over een nieuwe IPad hebt ofzo). Maar voor ik iets kon doen, liet mijn zus, de trotse tante, Kit al zien. We raakten even aan de praat en ik hield Esmeralda in het oog. Ik zag haar naar Kit kijken, en plotseling liets ze alles vallen. Haar tas en een reuze opblaasgeval.. Ze rende op haar manier naar Kit toe en ging zachtjes over haar haren en rug aaien. Vervolgens drukt ze haar hoofdje tegen die van Kit aan. Superlief!!
Haar pleegmoeder was helemaal onder de indruk want die was eigenlijk net aan het vertellen dat Esmeralda moeilijk contact maakt met andere kinderen en baby’s. En dit had ze eigenlijk nog nooit gezien! .. Dus dat was erg lief!!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.