Dikke billen!

We zijn op vakantie in Frankrijk en Bart en ik hebben het lumineuze idee om met het hele gezin naar de supermarkt te gaan. Als we eindelijk de auto hebben geparkeerd, zo een Ford Raptor neemt namelijk wat meer ruimte in dan de gemiddelde Franse Peugeot, stappen we de Leclerc binnen. Een norse bewaker bekijkt onze optocht met argusogen maar besluit al snel de andere kant op te kijken. Ondertussen hebben Kit en Dex ieder een eigen kinderboodschappenwagentje en Bink rent de winkel al in want die ziet  iets wat op een Pokémon lijkt.

Als ik achterom kijk zie ik Bart diep zuchten en een lichte paniek in zijn ogen. Het is druk in de supermarkt en Kit en Dex lijken er niets van aan te trekken. Ze schieten met hun karretjes door de gangpaden en proberen er van alles in te leggen.
“Als jij nou de boodschappen ga doen, dan probeer ik deze twee bezig te houden”, zeg ik.
Dat blijkt een goed idee en zo gaan we ieder onze weg.

dikke billen

Dex denkt een cowboyhoed te passen

Ik ben Kit al kwijt maar gelukkig blijft Dex bij mij in de buurt. Als ik haar uiteindelijk bij het vlees vind zie ik al wat mensen naar mij kijken. Kit moet lachen en slaat ondertussen een mevrouw die bij het vlees staat te kijken vol op haar kont.
“Dikke billen!” zegt ze.

Het is een gewoonte van Kit die nog wel eens voor wat onhandige momenten zorgt. Het is ongeveer een jaar geleden begonnen, maar toen zei ze er zelf nog niets bij. Als mensen dan wat geschrokken achterom keken, zeiden wij vaak ”tikkie, jij bent hem”, en dan werd er wel om gelachen. De opmerking van Kit over dikke billen is wat lastiger te nuanceren, ze heeft namelijk soms wel eens gelijk.

Hier in Frankrijk blijkt het grapje helemaal niet over te komen en hebben we maar weinig lachers op de hand. Ik zie een mevrouw haar volwassen dochter vastpakken en wat omdraaien, ze kijken mij allebei vol medelijden aan. Ik heb de neiging om mijn tong uit te steken, maar houd me in. Kit rent ondertussen verder en weet binnen korte tijd zoveel slachtoffers te maken dat ik er de slappe lach van krijg.

Als we een kwartier later alle boodschappen hebben afgerekend en ingepakt lopen we weer langs de bewaker. Kit houdt mijn hand vast en ik probeer haar al wat naar mij toe te trekken. Dit gaat niet omdat Bink aan mijn andere kant loopt. Kit strekt haar arm uit en wil vol in het kruis van de bewaker slaan. Ik trek haar nog net op tijd weg en ze raakt daardoor alleen zijn bovenbeen.
“Dikke piemelscheet!” hoor ik haar nog zeggen.
Ik lach vriendelijk naar de bewaker en we gaan snel naar buiten. Volgende keer toch maar alleen naar de supermarkt?

 

2 gedachten over “Dikke billen!

  1. Anneke van der Toorn schreef:

    heerlijk dat er nog zulke dingen gebeuren er is nog een hoop te leren van dit soort dingen bijvoorbeeld tollerantie respect en geduld want dat is de laatste tijd bij de mensen ver te zoeken. Lekker winkelen blijven hoor. dat zet een hoop mensen weer op het juiste been en aan het denken.!! gr. Anneke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.