Al die bende!

Dat kinderen troep maken, dat weet ik. Alles mag bij mij uit de speelgoed kasten, iedereen mag verfen en kleien, hoe meer bende hoe beter er gespeeld wordt. Maar toch heb ik het idee dat Kit het naar een heel ander level kan brengen. Je kan haar gewoon geen minuut alleen laten. Gaat ze naar de wc en je kijkt even de andere kant op, dan ligt weer de hele wc rol afgerold op de grond. Staat ze samen met Dex bij het aanrecht in bakken te roeren, dan moet de lepel weer heel hard heen en weer geschud worden zodat overal bruine smurrie zit. Staat Kit onder de douche en ik moet even de badkamer uit, dan ligt binnen no time van alles in de badkuip, is de shampoo leeg gegooid en staat de vloer blank. 

Het is soms zo vermoeiend..  

 

Ik vraag me dan ook af of dit gewoon haar persoonlijkheid is, of dat het bij het down hebben hoort. Want dat onbehouwen, geen gevolgen zien, het zelf heel grappig vinden, ondeugend, niet luisteren, het hoort ook bij haar. Maar soms krijgen we het idee dat ze het echt express doet om ons dwars te zitten. Want overal nee op zeggen, als je al lang geen twee meer bent – dat is heel irritant. Maar als we haar er op aan willen spreken weet je niet altijd of het binnen komt. Dus we blijven het herhalen, uitleggen, en ook in de hoek als het te erg wordt. 

En ondertussen blijven we opruimen en opvangen van alles wat er in de lucht vliegt.   

2 gedachten over “Al die bende!

  1. M. groenewoud schreef:

    Zo vreselijk herkenbaar! Daar heb jij natuurlijk niets aan, maar voor mij is dit stukje lezen wel fijn. Het maakt het een beetje dragelijker dat ik niet de enige ben die eindeloos aan het opruimen is.
    Meike doet helaas precies het zelfde zodra ik uit beeld ben of geen aandacht aan haar besteed. Net als jij houden we vol en hopen we dat ze er op een gegeven moment toch overheen groeit. Sterkte! Groet Mariette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.